vrijdag 18 september 2015

3 interieur trends voor 2015 en 2016

Ja ik weet het, het jaar is al ver gevorderd, maar ik wil je toch een lijstje geven van trends van 2015 en alvast voor 2016. Neem deze tips mee voor het inrichten van je interieur en je bent weer helemaal bij de tijd.

1. Natuurlijke tinten en materialen

Hele strakke, minimalistisch en vaak kille inrichtingen zijn een tijd lang heel hip geweest. Tegenwoordig is het juist weer authenticiteit en wat de klok slaat. Duurzame en fair trade producten zijn overal verkrijgbaar en natuurlijke materialen zoals hout, steen, leer en wol zijn populair en zie je overal terugkomen in meubels en accessoires.

inspiratie natuurlijke elementen in huis
inrichting met natuurlijke elementen

Daarbij is het ook een trend om de natuur in huis te halen, letterlijk met veel planten en (gedroogde) bloemen. Of in de vorm van schilderijen, posters of muurstickers met natuurlijke elementen of botanische prints.

natuur muurstickers
breng de natuur in huis!

2. Do it Yourself!

Naar de winkel gaan en iets kopen wat in massa is geproduceerd is lekker makkelijk en vaak goedkoop. De nieuwe trend is echter om meubels en accessoires zelf te maken of op te knappen. Wat meer werk natuurlijk, maar helemaal de moeite waard. Uiteindelijk geven zelfgemaakte spullen je voldoening en een fijn gevoel en daarbij zijn ze uniek en zal niemand anders exact dezelfde spullen hebben. Wil je het niet zelf doen zijn er nog steeds goede ambachtsmensen die prachtige meubels zelf fabriceren of opknappen en restaureren. 

meubelmaker ambacht
Ambachtelijke meubels zijn hip!

3. Gebruik van metalen als koper en goud

Erg populair, vooral bij wat jongere mensen uit de stad zijn metalen als goud, koper en zilver. Je kunt deze materialen prima met elkaar combineren en ze passen erg goed bij natuurlijke elementen van hout of steen. Denk aan bijvoorbeeld een mooie massief houten tafel met metalen industriƫle hanglampen erboven. Prachtig en stoer! Een industriƫle inrichting geeft een stoere en authentieke uitstraling, helemaal van deze tijd!

koperen hanglampen boven houten tafel

Nog niet genoeg? Check dit interessante filmpje voor meer interieurtrends voor 2015 en 2016:




Hopelijk kunnen jullie wat met mijn interieur tips. Heb jij zelf nog leuke toevoegingen? Leuk! Deel ze hieronder in de reacties!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten