vrijdag 9 oktober 2015

6 trends op het gebied van keukenkasten in 2016

Ik hou van koken en ik hou dus ook van de keuken. Heerlijk bezig zijn met een muziekje op de achtergrond om lekkere nieuwe gerechten op te dienen voor mijn gezin. Zelf heb ik echter een kleine keuken en moet dus goed om springen met de ruimte die ik heb. Je wilt een praktische keuken die er liefst ook aantrekkelijk uitziet. Daarbij zijn de juiste keukenkastjes cruciaal. Daarom zal ik in dit artikel ingaan op de laatste trends op het gebied van keukenkastjes.


 

1.       Persoonlijke keukenkasten en ontwerp

In eerste instantie wanneer mensen op zoek gaan naar nieuwe keukenkasten wordt er toch snel gekozen naar de keukenkastjes die qua stijl, kleuren en functies het beste bij hun stijl en smaak past.
In de afgelopen jaren zijn de keukenwinkels en keukenontwerpers bezig geweest om zoveel mogelijk nieuwe stijlen te ontwerpen die bij elk ontwerp en stijl passen. Het gevolg hiervan is, dat consumenten steeds sneller de standaard design keukenkasten overslaan en kiezen voor de betaalbare, persoonlijke en ontwerp-vriendelijke keukenkasten.


  

2.       Strakke lijnen en subtiel ontwerp

Naast persoonlijke keukenkasten zijn er twee andere trends die je vaak terug ziet, de strakke lijnen en het subtiele ontwerp. Voor de flexibiliteit van het ontwerpen van keukenkasten op lange termijn, is de styling van keukenkasten steeds simpeler geworder door het gebruik van strakke lijnen. Nu de moderne styling steeds populairder wordt en mensen graag een up-to-date keuken hebben, zijn de strakke lijnen en subtiele ontwerpen de ideale oplossing om je keuken er weer als nieuw eruit te laten zien.
 
Ook is het heel goed mogelijk om de strakke lijnen makkelijk te combineren met andere populaire trends. Wat je veel terug ziet zijn de zwart-wit keukenkastjes in combinatie met strakke lijnen. Zo zal de keuken er strak, glanzend en aantrekkelijk uitzien.

 
 

3.       Wit, Grijs en neutrale kleuren

Samen met het vorige thema ‘strakke lijnen’ zijn de witte keuken kasten nog steeds ontzettend populair. Wat wel opvalt is dat de laatste jaren de kleur grijs in combinatie met andere neutrale kleuren steeds meer opkomen.
 
Veel mensen kiezen voor fijne, neutrale kleuren met aardse tinten, die goed werken met verschillende elementen in het ontwerp. De combinatie geeft de keuken een warme uitstraling maar blijft wel de vrijheid geven om zelf te spelen met felle kleuren, waardoor het hele huis met elkaar verbonden is.

 
 
  

4.       Praktisch ontwerp

Naast het ontwerp moet een keuken ook zeker praktisch zijn. Het kan niet zo zijn dat je het één moet opofferen voor het ander, vooral met de huidige verbeteringen in het ontwerp voor het gehele huis. Gelukkig hebben de keukenkast ontwerpers dit ter harte genomen en creëerde ze keukenkasten die niet alleen mooi, maar ook aan de wensen voor een ruimere opslag, inrichting en toegang voldoen.
 
Soms kom je weleens ruimte tekort in de keukenkastjes en om het maar op het aanrecht of tafel te laten staan wil je liever vermijden. Om zo goed mogelijk gebruik te maken van de keukenkasten moet je kijken of je de ruimtes boven, onder en tussen de keukenkastjes goed hebt benut om zoveel mogelijk spullen om te kunnen bergen.

 
 

5.       Horzintale keukenkasten

Vierkante en rechthoekige verticale keukenkasten blijven nog steeds de meest gevraagde ontwerpen, maar de laatste jaren is ook een toename in vraag voor horizontale keukenkasten. De kasten zijn breder, je hoeft minder na te denken om op elke plek een keukenkast te plaatsen en je hebt in één keer veel meer toegang. Daarnaast geeft het de keuken ook een strakkere en elegante uitstraling.



 6.       High-tech keuken

Met de enorme groei van internet en elektronica in de laatste jaren is bijna iedereen 24/7 bereikbaar en kunnen we haast niet zonder smartphone, tablet of laptop. Keukenontwerpers zijn natuurlijk niet achter gebleven en zijn hiermee aan de slag gegaan. Nu is het ook mogelijk om keukenkasten te kiezen met ingebouwde oplaadstations, hands-free functies en standaards om je tablet in te zetten. Deze innovaties hebben het gebruiksgemak in de keuken in de 21st eeuw een stuk makkelijker gemaakt.
 
 
 
 

Conclusie

Waar je ook voor kiest in jouw keuken, het is belangrijk dat jij, je gezin en gasten zich er zich prettig voelen. Je kunt de laatste trends volgen, maar volg wel je gevoel en wat past bij jouw smaak, wensen en interieur.
 
 Hoe ziet jouw keuken er uit? Heb jij een landelijke keuken of hou je juist van modern? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten